Мисија ОЕБС-а у Србији уручила је награду Личност године за 2023. годину, правнику Дејану Стојановићу из Министарства информисања и телекомуникација. 

Начелник Одељењa за нормативне послове, пројектно суфинансирање и евидентирање представника иностраних медија и дописништава иностраних медија, Дејан Стојановић добио је признање за посвећеност вођењу транспарентног, инклузивног процеса заснованог на сарадњи у изради докумената медијске политике и законодавства, доприносећи стварању повољног окружења за слободу медија. Пружио је велику подршку спровођењу Медијске стратегије за период 2020-2025. године.

Током свог ангажмана, Дејан Стојановић се потрудио да се ставови свих заинтересованих страна, укључујући медије и удружења новинара, одражавају у медијским законима и политикама. У сваком процесу реформи, он је допринео изградњи поверења заснованог на дијалогу међу учесницима.

Поред Дејана Стојановића, ова награда уручена је и редовној професорки на Правном факултету Универзитета у Београду др Мирјани Дреновак-Ивановић.

Овом наградом, Мисија ОЕБС-а у Србији одаје признање грађанима Републике Србије који су током године дали значајан допринос промовисању вредности за које се залаже Мисија – посвећеност промовисању и заштити слободе медија, безбедности новинарки и новинара, поштовању владавине права и људских права, као и добром управљању, заштити животне средине, родној равноправности, правима младих и одрживом развоју.