Министарство информисања и телекомуникација обавештава све заинтересоване да ће наредни позив у оквиру програма Digital Europe бити објављен 13. фебруара 2024. године.

Позив ће бити отворен од 29. фебруара 2024. године, а рок за пријаву је 29. мај 2024. године. Евалуације рада ће се спроводити од 10. јуна до 12. јула 2024. године, како је саопштила Европска комисија.

Све информације везане за пројекат Digital Europe можете сазнати на линку.                                                                                                     

На основу Споразума „Дигитална Европа“ правна и физичка лица са пребивалиштем у Републици Србији могу у Европској унији да аплицирају за финансирање пројеката и у равноправном су положају са субјектима из земаља пуноправних чланица Европске уније када је реч о додели бесповратних средстава из фондова ЕУ и то у неким од следећих области дигитализације: вештачка интелигенција, рачунарство високих перформанси (High Performance Computing - HPC), напредне дигиталне вештине и развој и примени дигиталних капацитета и интероперабилности.

Укупна вредност програма Дигитална Европа је 7,5 милијарди евра и траје до 2027. године а покренула га је Европска комисија.