Директор Бироа за развој телекомуникација Међународне телекомуникационе уније – ITU, Космас Завазава, упутио је министру информисања и телекомуникација, Михаилу Јовановићу, честитку поводом Дана државности Републике Србије.

Министарство информисања и телекомуникација преноси честитку у целости:

„Велико ми је задовољство да, у име Бироа за развој телекомуникација (БДТ) Међународне уније за телекомуникације (ИТУ), пренесем Вама, Вашој влади и грађанима Србије наше поздраве и честитке поводом Вашег Дана државности који прослављате 15. фебруара. Влада Србије наставља да доприноси нашем раду на дигиталном развоју од чега користи има на милионе људи широм света. Уверен сам да ће наша сарадња и партнерство у предстојећим годинама још више јачати на обострану корист. Моја канцеларија у Женеви, као и канцеларија Међународне телекомуникационе уније за подручје Европе ће наставити блиско да сарађује са Србијом на унапређењу одрживе дигиталне трансформације и смисленог повезивања, како би свака заједница и сваки појединац могли да имају повољан приступ информационим и комуникационим технологијама у циљу социо-економског развоја. Поштована Екселенцијо, примите изразе мог дубоког поштовања и лепе жеље за Ваше лично здравље и благостање, као и за напредак и просперитет пријатељског народа Србије“, истакао је Космас Завазава.

Подсетимо, Јовановић и Завазава одржали су билатерални састанак у оквиру Бледског стратешког форума, у августу претходне године где су разговарали о значају дигитализације и иновација у Републици Србији, као и Пројекту изградње широкопојасне телекомуникационе инфраструктуре у руралним пределима наше земље.