Министарство информисања и телекомуникација и ЈП Пошта Србије закључили су уговор којим се ПТТ музеју поверавају на чување, стручну обраду и излагање уникатни албуми међународне филателије из фонда протоколарних поклона Министарства. Уговор су потписали и примопредају извршили вршилац дужности директора Пошта Србије г. Зоран Анђелковић и министар информисања и телекомуникација г. Дејан Ристић.
 
Министар г. Ристић нагласио је то да су у питању уникатна издања пригодних поштанских марака добијена као протоколарни поклони страних министара приликом посета Министарству информисања и телекомуникција. У питању су албум, израђен у свили, из НР Кине, албум француских поштанских марака објављен поводом одржавања XXIV Конгреса Светског поштанског савеза из 2008. године, албум пакистанске филателије и пет издања албума пригодних белгијских поштанских марака на картонској подлози.
 
Министар г. Ристић додао је и то да, поред сарадње Министарства и ЈП Пошта Србије у областима унапређења пословања и услуга намењених грађанима, привреди и државним институцијама, очекује да ће из овог уговора проистећи још много нових који ће допринети обогаћивању збирки и фондова ПТТ музеја.
 
Директор г. Зоран Анђелковић захвалио је на поклону и иницијативи ресорног министарства којом се подржава развој вредне музејске збирке, као и развој филателије у нашој земљи.
 
Директор је нагласио то да су тиме омогућени ексклузивни садржаји филателистима, посетиоцима и широј јавности. Додао је да су овакве иницијативе од великог значаја за будући развој ПТТ музеја који више од 100 година чува вредну националну културну баштину. Док је у току израда планова о даљим корацима развоја и промоције Музеја.
 
У знак захвалности, директор Анђелковић министру Ристићу узвратио је поклон у виду албума најновијих пригодних поштанских марака у издању ЈП Пошта Србије.