У оквиру првог дана радне посете Републици Белорусији, делегација Министарства информисања и телекомуникација предвођена министром г. Ристићем, одржала је јуче састанак са делегацијом Министарства комуникације и информатизације Републике Белорусије на челу са министром г. Константином Константиновичем Шуљганом, као и замеником министра г. Павелом Николаевичем Ткачем, помоћником министра гђом Наталијом Анатовљевом Алешкевич, генералним директором ,,Белтелекома“ г. Алексејем Александровичем Ивашкином, генералном директорком ,,Белпочта’’ гђом Светланом Викторовном Јуркевич, ректором ,,Белоруске државне академије комуникације“ г. Андрејем Олеговичем Зеневичем и другима.

Током  дужег и садржајног састанка било је речи о унапређењу сарадње у области телекомуникација, размени искустава у области поштанског саобраћаја и даљем оснаживању сарадње две земље у овим секторима. Том приликом, указано је на то да постоји простор и обострана спремност за даље унапређење и оснаживање сарадње две пријатељске земље у широј области телекомуникација, као и могућност за заједнички наступ на трећим тржиштима.

Такође, делегација Министарства обишла је индустријски парк ,,Велики камен’’ и том приликом се упознала са радом водећих белоруских телекомуникационих компанија.

Поред тога, на позив домаћина, министар г. Ристић положио је венац на Споменик победе који чува успомену на хероје страдале у Другом светском рату.