Министар информисања и телекомуникација г. Дејан Ристић састао се данас у Београду са амбасадором Републике Француске у Републици Србији Његовом екселенцијом г. Пјером Кошаром.

Министар и амбасадор  разговарали су о сарадњи Србије са Француске у области информисања и телекомуникација, посебно у домену дигиталне трансформације традиционалних индустрија.    

Саговорници су се сагласили да ће посебна пажња у наредном периоду бити усмерена на додатно унапређење  сарадње у области телекомуникација и примене вештачке интелигенције како би били постигнути још импресивнији резултати.

Министар г. Ристић упознао је амбасадора са резултатима које Србија остварује у области телекомуникација, као и са радом истраживачко-развојног института за вештачку интелигенцију у Новом Саду.  Министар је посебно истакао неколико важних пројеката чија је реализација у току. Такође, г. Ристић је саговорника обавестио и о интензивним активностима чију је реализацију иницирало Министарство, а све у циљу  унапређења и развоја сектора јавног информисања.