У оквиру редовних консултативних састанака које Министарство информисања и телекомуникација обавља са представницима средстава јавног информисања, министар информисања и телекомуникација г. Дејан Ристић састао се данас у Београду са главним и одговорним уредником ,,Гласа западне Србије“ г. Гвозденом Николићем.

Састанку је присуствовао и државни секретар за информисање г. Милош Гарић.

Током разговора разматране су теме од посебног значаја у области јавног информисања те су том приликом назначени неки од могућих механизама за отклањање изазова са којима се суочавају медији, професионална медијска удружења и медијски посленици.

Заједнички је констатовано да је потребно да се уложи додатан напор свих актера на медијској сцени како би био обезбеђен континуиран и сталан развој у овој области.            

Господин Николић посебно је истакао неопходност заједничког рада на даљем унапређењу положаја медија и медијских слобода. Он је констатовао да је значајан напредак у овој области већ учињен и изразио спремност за наставак сарадње у циљу даљег јачања ове посебно важне друштвене области.