Министар информисања и телекомуникација г. Дејан Ристић састао се данас у Београду са консултантом и некадашњим замеником генералног секретара Међународне федерације новинара (International Federation of Journalist) г. Џеремијем Диром, као и са консултантом у Међународној федерацији новинара гђом Нисрин Саламех.

Састанку су присуствовали државни секретар за информисање г. Милош Гарић, представник Сектора за информисање МИТ г. Дејан Стојановић, извршна директорка Синдиката новинара и медијских радника Србије (СИНОС) гђа Драгана Чабаркапа, председник СИНОС-а г. Синиша Оташевић, члан Извршног одбора СИНОС-а гђа Нада Калкан, као и члан Групе младих лидера Међународне федерације новинара г. Милош Панић.

Током дужег и конструктивног разговора разматране су теме од посебне важности  за даље унапређење области јавног информисања. Том приликом детаљније је разматрана тема нужности отпочињања социјалног дијалога унутар медијске заједнице, са посебним акцентом на унапређењу радно–правног и материјалног положаја запослених у медијима, а понајпре у јавним медијским сервисима.

Министар је уважене госте упознао са законодавним оквиром и бројним активностима које Министарство спроводи у оквиру процеса дијалога са партнерима на медијској сцени који за циљ има постепено и континуирано унапређење најзначајнијих аспеката унутар области јавног информисања, као и са до сада постигнутим резултатима. Уважени гости поздравили су досадашње активности Министарства које су означили исправним и правовременим.

Саговорници су постигли висок степен сагласности у вези са наведеним темама и указали на значај интензивирања сарадње Министарства и Међународне федерације новинара.